Foto: EPA
Foto: EPA

Pri avkcijski hiši Sotheby bodo dražbo izvedli v torek.

Po oceni avkcijske hiše bi lahko delo na dražbi doseglo med 1,2 in 1,8 milijona britanskih funtov, kar je približno 1,4 in 2,1 milijona evrov, piše BBC.

Slika The Auction prikazuje množico ljudi, ki so zbrani na dražbi. Frances Christie, namestnica predsednika pri Sotheby's UK & Ireland, je dejala, da delo "ujame vrvež dražbe na način, ki ga prek zanj značilne ikonografije lahko poda le Lowry".

Lowry je bil zbiratelj ur in predrafaelitske umetnosti
Frances Christie je dodala, da se je Lowry, tudi zbiratelj ur in predrafaelitske umetnosti, rad udeleževal dražb, ko pa je bil že priznan umetnik, je rad opazoval dražbe svojih del pri Sotheby's.

Na tokratni dražbi bodo sicer ponudili še eno umetnikovo delo, na katerem je upodobljeno dogajanje ob mlinu, ocenjeno med 300.000 in 500.000 funti. Ob Lowryjevih delih pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji umetnikov, kot so Henry Moore, Bridget Riley, Samuel Peploe in Jack Butler Yeats.

Po pisanju BBC-ja bodo na dražbi na voljo skulptura Dame Elisabeth Frink iz zbirke britanske modne oblikovalke Dame Mary Quant ter dela zgodnjih britanskih modernistov, kot so Ben Nicholson, Christopher Wood in Edward Wadsworth.

Predstavili bodo še generacijo povojnih kiparjev, kot sta William Turnbull in Kenneth Armitage, poroča BBC.