Foto: EPA
Foto: EPA

Valls, ki velja za enega vodilnih trgovcev starih mojstrov v Veliki Britaniji, se specializira predvsem za dela nizozemske, flamske in španske umetnosti. Galerijo v londonskem okraju St. James's vodi z ženo Carline. V skoraj štirih desetletjih sta si zagotovila pomemben položaj na trgu del starih mojstrov, njuna galerija pa slovi po razstavah, ki jih ponuja enkrat letno blizu Tedna slik starih mojstrov, in po razstavljanju na Evropskem sejmu lepih umetnosti v Maastrichtu.

V spletni dražbi, ki bo trajala od 1. do 8. aprila, bodo predstavili več kot sto slik različnih motivik od portretov do tihožitij in žanra. Cene se bodo začele pri nekaj manj kot 30.000 funtov, umetnine pa si bo med 4. in 8. aprilom mogoče ogledati v galerijskih prostorih dražbene hiše Sotheby's na New Bond Street.

Po besedah vodje oddelka za dela starih mojstrov pri Sotheby's Andrewa Fletcherja so navdušeni, da lahko sodelujejo z vodilnim trgovcem starih mojstrov in ponudijo priznana ter eklektična dela, ki se raztezajo prek petih stoletij. "Odkar smo leta 2017 začeli spletne dražbe del starih mojstrov, so se te izkazale kot vplivna platforma, ki odpira polje novim občinstvom, uveljavljenim kupcem pa nudi novo sredstvo za dodajanje k njihovim zbirkam," pravi Fletcher.

Foto: EPA
Foto: EPA

Prav tako upa, da bodo z raznolikim izborom slik na dražbi kupcem ponudili edinstveno priložnost, da pridobijo visokokakovostna dela, ki jih je v svoji karieri izbral eden najbolj priznanih trgovcev s starimi mojstri v Evropi.

Direktorja Vallsove galerije Tobyja Campbella veseli, da lahko v partnerstvu s Sotheby's širšemu občinstvu ponudijo dela, ki odražajo okus in eklekticizem Rafaela Vallsa. Navdušeni so, da so lahko del digitalnega trgovanja Sotheby's, pri čemer bo to prva spletna prodaja starih mojstrov, ki bo posvečena enemu samemu trgovcu.