Foto: Galerija Fotografija
Foto: Galerija Fotografija

Iva Suhadolnik Gregorin predstavlja performans in projekt v teku Nisem na tem svetu, da bi delala, ki preizprašuje individualno in kolektivno identiteto človeka, ki opravlja delo, in se sprašuje, ali si je zamišljati alternativo sploh še mogoče.

Projekt zagovarja tezo, da spremembe ne bodo prišle s pospeševanjem, temveč z upočasnitvijo in prekinitvijo fetišizacije dela, so sporočili iz galerije.

Odgovor na utrujeno družbo, ki trpi za posledicami kapitalizma, je počitek in ne dodatna produktivnost.

-

"Odgovor na utrujeno družbo, ki trpi za posledicami kapitalizma, je počitek in ne dodatna produktivnost. Naša osebna vrednost izhaja iz obstoja samega in ne količine in narave našega dela. Naše naravno stanje je umirjenost in lagodnost, ne pa neprestana borba in napor," piše v vabilu na razstavo.

Iva Suhadolnik Gregorin obiskuje dodiplomski študij na Akademiji za vizualne umetnosti v Ljubljani. Njeno področje zanimanja zajema analogno fotografijo, performans, naivno ilustracijo in video. V svojih projektih raziskuje medsebojne odnose, razmerja moči, vpliv patriarhata in spolne binarnosti, okupacijo skupnega/javnega prostora ter vse vmes.

Projekt Izhodišča je večletni razstavni projekt Galerije Fotografije, ki dvakrat letno predstavi izbranega umetnika oziroma umetnico ter jim omogoči razstavo v galerijski knjigarni in srečanje z galerijsko prodajo umetnosti.

Razstava z naslovom Nisem na tem svetu, da bi delala bo na ogled do 10. decembra.