Oto Rimele s svojimi deli gledalca neposredno povabi predvsem k doživljanju. Foto: Mike Crawford
Oto Rimele s svojimi deli gledalca neposredno povabi predvsem k doživljanju. Foto: Mike Crawford

Navdih za serijo akvarelov je umetnik dobil med obiskom Zagorja ob Savi, kjer je dela tudi ustvaril. "Jakobova lestev me že dolgo zanima kot nekaj, kar postavlja vprašanja, na katera želim osebno odgovoriti. Ustvaril sem dve seriji akvarelov po deset prizorov na ročno izdelanem papirju. Motiv se pojavlja brez božanstva, ni Jakoba, je samo gledalec. Veseli me tudi, da lahko z razstavami povezujem glasbene kompozicije oziroma uporabljam dva jezika, dva medija," o svojem delu pravi Rimele.

Pop-up razstava, ki bo na ogled le nekaj dni, je del izmenjave med Prattovim inštitutom in Univerzo Maribor, kjer je Rimele profesor na oddelku za likovno umetnost. Povabila ga je kolegica, profesorica Linda Lauro-Lazin, ki je bila junija gostja mariborske univerze. "Junija sem bila povabljena v Maribor na razstavo, Oto pa je zdaj pripeljal te fantastične akvarele na razstavo, ki jo dopolnjuje tudi njegova glasba," je povedala profesorica.

Oto Rimele, ki se je rodil leta 1962 v Mariboru, od leta 1997 predava na oddelku za likovno umetnost Univerze Maribor. Poleg Laibacha je nekoč sodeloval tudi s skupino Lačni Franz. Kot likovnik se ukvarja tudi z grafičnim oblikovanjem in s scenografijo. Prejel je številne nagrade, med katerimi izstopajo tiste za izvirne prostorske postavitve, kakršen je projekt v nekdanji srednjeveški samostanski cerkvi Kostanjevica na Krki.