Foto: Galerija Photon/Peter Koštrun
Foto: Galerija Photon/Peter Koštrun

Fotograf je projekt prvič predstavil leta 2016 v Galeriji sodobne umetnosti v Celju. Irena Čerčnik, kuratorica celjske razstave, je takrat zapisala, da je za projekt značilna raznolikost v formatu, vsebinskih ozadjih in tudi v formalnem izrazu. Bistven je "prehod iz prej značilnega kontemplativnega vzdušja v angažirano sporočilnost".

Peter Koštrun je docent za področje fotografije na ALUO-ju v Ljubljani. Foto: ALUO/Erik Emeršič
Peter Koštrun je docent za področje fotografije na ALUO-ju v Ljubljani. Foto: ALUO/Erik Emeršič

Eden najvidnejših domačih avtorskih fotografov
Peter Koštrun
(1979) je docent za področje fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 2007 tudi diplomiral. Eden najvidnejših slovenskih avtorskih fotografov v domačem in mednarodnem prostoru razstavlja od leta 2003. Svoje delo je predstavil na številnih razstavah, festivalih in sejmih v tujini.

Na eni najpomembnejših razstav za krajinsko fotografijo
S svojimi deli se je med drugim predstavil na sejmu za avtorsko fotografijo Paris Photo 2010, na skupinskih razstavah v londonskih galerijah Diemar-Noble Gallery in Wapping Gallery v letih 2010 in 2011 ter na eni najpomembnejših razstav za krajinsko fotografijo Sence of Place v bruseljskem Bozar Expu (2012).

Sodeloval je na sejmih Vienna ArtFair in Art Photo Budapest. Med zadnjimi samostojnimi predstavitvami so razstave v Liegu v Belgiji in Samoborju na Hrvaškem.

Dunajski festival FotoWien, v okviru katerega je organizirana razstava, je del evropske mreže fotofestivalov EMoP (European Month of Photography Association), katere član je tudi galerija Photon s festivalom Fotonični trenutki.

Razstava Koštrunovih fotografij bo v galeriji Photon na Dunaju na ogled do 26. aprila.