Plašči so iz predstave Kompozicija, koreografinje Sanje Nešković Peršin in kostumografa Uroša Belantiča, v produkciji SNG Opera in balet Ljubljana, 2018. Foto: DUM
Plašči so iz predstave Kompozicija, koreografinje Sanje Nešković Peršin in kostumografa Uroša Belantiča, v produkciji SNG Opera in balet Ljubljana, 2018. Foto: DUM

Od danes do vključno nedelje bo avtorica vsak dan med 17. in 20. uro v Projektnem prostoru DUM predstavljala projekt Točka. Brez Povratka.

Kot pravi Logar, je Točka. Brez povratka. "stopnja na različnih področjih človeškega življenja, ki označuje neki prelomni časovni in situacijski trenutek, od katerega dalje vrnitev v prejšnje stanje ni več mogoča oziroma se njegovim učinkom ni mogoče izogniti ali jih preprečiti".

Hkrati gre za najnovejši samostojni projekt umetnice, ki morda na najbolj radikalen način do zdaj preči skozi umetničina interesna področja, "bodisi skozi njene profesionalne aspiracije ali pa skozi refleksijo njenega intimnega prostora in časa".

Točka. Brez Povratka. je po Logarjevih besedah tudi razmerje med njenim javnim in zasebnim, preteklostjo in sedanjostjo ter se riše skozi podobo, ki ustvarja večpomenskost, in kot sama pravi, podobo, ki razpira prostor in presega linearno branje zgodb, ki vselej krni našo lastno refleksijo.

Razstava Sanje Nešković Peršin: Točka. Brez Povratka.

Sanja Nešković Peršin (1968) je po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani nadaljevala študij baleta na priznani baletni šoli Rosella Hightower v Cannesu v Franciji. Kot dobitnica mednarodnih štipendij se je izpopolnjevala na različnih plesnih in baletnih delavnicah na Dunaju in v New Yorku. Zaposlena je kot baletna solistka v SNG Opera in balet Ljubljana. Za SNG Opera in balet Ljubljana je koreografirala dve baletni predstavi, leta 2010 Neverland ing in leta 2018 Kompozicijo. Od 2014 do 2019 je bila umetniška vodja baleta SNG Opera in balet Ljubljana.

Na področju sodobnih scenskih umetnosti deluje kot koreografinja, avtorica in performerka. Plesala in igrala je tudi v številnih gledaliških in plesnih predstavah pomembnih sodobnih domačih in tujih režiserjev ter koreografov. S svojimi samostojnimi avtorskimi projekti je gostovala na številnih domačih in tujih festivalih. Leta 2019 je bila prejemnica Župančičeve nagrade mesta Ljubljane za umetniško ustvarjanje v dvoletnem obdobju, še piše v sporočilu za javnost.