Fotografije osnovnošolcev so nastale na delavnicah v organizaciji Mestne zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana in fotografinj Tine Ramujkić in Polone Ponikvar.

ZPM Ljubljana v sodelovanju z omenjenima profesionalnima fotografinjama že od leta 2014 izvaja brezplačne fotografske delavnice v sklopu projekta Skozi moje oči. Projekt je sestavljen iz niza desetih delavnic, na katerih otroci osvojijo teoretično in praktično znanje iz fotografije, zaključi pa se s fotografsko razstavo, so zapisali v Galeriji MOL.

Rezultat spletnega tečaja so fotografije, Foto: MZPM
Rezultat spletnega tečaja so fotografije, Foto: MZPM

Tudi brez terenskega dela dobri rezultati
Letošnji fototečaj so zaznamovale izredne okoliščine, zato je bil s terena preseljen na domove. "Če smo sprva dvomili o enakovredni učinkovitosti in poučnosti spletnega tečaja, smo kmalu ugotovili, da je bil naš dvom povsem odveč," so zapisali organizatorji. Otroci so se tečaja redno udeleževali, upoštevali navodila in opravljali domače naloge, pri katerih je včasih sodelovala vsa družina.

Rezultat spletnega tečaja so fotografije, "ki odražajo globoko povezanost fotografa s svojimi motivi, željo po znanju, po izboljšanju, po izdelavi vrhunskih posnetkov in željo po tesnejšem stiku s svojimi bližnjimi ter izražajo edinstven umetniški izraz," so dodali organizatorji.

Na razstavi, ki bo odprta do 3. junija, bo svoje fotografije predstavilo deset mladih ustvarjalcev: Tadej Preradovič Jarc, Nejc Kovač, Manca Nakrst, Klemen Javoršek, Eva Jelnikar, Ana Šolar, Meta Pompe, Tina Rogelj, Julija Zagorc, Nino Sajić in Matevž Janc.