Med znanimi imeni iz likovnega sveta, ki sodelujejo na razstavi, so Damien Hirst, Tacita Dean, Edmund de Waal, Grayson Perry, John Akomfrah in Rachel Whiteread.

Likovni svet v malem
V zadnjem letu se je življenjski prostor zaradi pandemije covida-19 za večino ljudi skrčil, zato se je skupina izjemnih britanskih umetnikov odločila, da svoja dela predstavi v miniaturni obliki, poroča Guardian.

Za Galerijo Pallant House v zahodnem delu Sussexa so ustvarili drobne mojstrovine in s tem ustvarili mikrokozmos sodobne vizualne umetnosti.

Drobni kipi, oljne slike, keramika in fotografije uveljavljenih imen s sveta umetnosti bodo na ogled v posebej zasnovani galeriji. Najmanjše umetnine so velike kot kovanec za en funt, največje pa merijo do 20 centimetrov.

Drobne umetnine
"Galerija modelov bo delovala kot nekakšna časovna kapsula," je za Guardian dejal direktor galerije Simon Martin, ki se je projekta domislil.

"S temi malimi deli je mogoče videti bistvo umetnikovega ustvarjanja," je pojasnil.

"Damien [Hirst] nam je poslal 13-centimetrsko sliko. Grayson [Perry] je izdelal približno šest centimetrov visoko vazo, pokrito z njegovimi poslikavami, ki jo je imenoval National Treasure, Edmund [de Waal] pa je izdelala dvocentimetrsko porcelansko belo skledo z zlatim robom," je še dodal.