Obiskovalci bodo lahko na svojih telefonih poslikavo virtualno nadgradili. Dogodku, ki je del Ljubljana Street Art Festival, bo sledil koncert.

Foto: Kino Šiška
Foto: Kino Šiška

Gavez, ki prvenstveno deluje na področjih ilustracije in grafike, v svojem delu pa največkrat kombinira motive iz urbanega okolja, industrijskih prostorov ter fantazijskih svetov, je za STA povedal, da risbe, ki jih je prispeval za Kino Šiška, nimajo vsebinskega koncepta.

Sorodna novica Ljubljana Street Art: mesto dobi cel kup novih poslikav

Gavez gledalcu ne želi sugerirati vsebinskih konceptov
Ne prikazujejo nič specifičnega, na njih ni nobene konkretne podobe. Gre za ogromne risbe, ki lahko po umetnikovem mnenju s svojimi barvami in oblikami osupnejo gledalca, obenem pa mu dopuščajo tudi svobodo, da gre mimo njih. "Risba je sama sebi namen," je poudaril.

Umetnik si želi, da bi obiskovalec užival ob njegovih delih, ne želi pa mu sugerirati vsebinskih konceptov. Če bi že moral vsebinsko opredeliti delo, bi bilo to kot nekaj, kar je v njegovih očeh zabavno, lepo, zanimivo, je pojasnil.

Foto: Ljubljana Street Art Festival/Instagram
Foto: Ljubljana Street Art Festival/Instagram

knnz (Neža Knez) pa trenutno zaključuje magistrski študij videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Njeno ustvarjanje je multidisciplinarno, v svojem delu povezuje fotografijo, CGI, animacijo in glasbo. Svoje delo predstavlja v obliki video instalacij in performansov VJ, kar ji omogoča, da sicer dvodimenzionalna dela prikaže v več prostorskih dimenzijah. Je aktivna članica skupnosti V2V.

Kot je še povedal Gavez, sta z Nežo Knez sodelovala že na lanskem Street art festivalu. Letos pa je prišla s strani Kina Šiška pobuda za stenske poslikave. Sprva je bila mišljena le ena stena, pozneje pa so se odločili za grafično osvežitev vseh sten, delno pa tudi notranjosti.

Z grafitom se bodo v virtualnem svetu lahko poigrali tudi obiskovalci, za kar je poskrbela knnz. Obiskovalci bodo lahko danes zvečer na svojih pametnih telefonih s pomočjo digitalnega vmesnika oz. prek Instagrama ali spletne strani Ljudmile spreminjali t. i. mural.

Druženje obiskovalcev z umetniki se bo začelo ob 19. uri, večer pa bo sklenil koncert LJSAF X Poletje v Šiški: Drone Emoji. "Pričakujemo razbijanje glasbene in eksistencialne monotonosti z osvežujočo mero absurda, neortodoksnih bengerjev, zbadljivih beatov in nepričakovanih zasukov," so zapisali v Kinu Šiška.