Foto: EPA
Foto: EPA

Ker je muzej trenutno zaprt in si nove razstave, ki predstavlja pridobitve muzeja v zadnjem desetletju, ni mogoče ogledati v živo, so se odločili, da jo javnosti predstavijo na spletu.
Na spletu je na ogled izbor ključnih del z razstave Here to Stay, ki predstavlja pridobitve zadnjega desetletja in njihove zgodbe. V živo si jo bo mogoče ogledati, ko bodo to dopuščale razmere, sicer pa so razstavo podaljšali do 29. avgusta.

Novi nakupi, ki jih še niso mogli pokazati
Na razstavi je predstavljen obsežen izbor del, ki jih je muzej za svojo zbirko pridobil v zadnjih desetih letih – od slik in risb do grafik in skulptur. Večinoma gre za dela van Goghovih sodobnikov. Predstavljena je presenetljiva paleta umetnikov, tako znanih, kot so denimo Edvard Munch, Henri de Toulouse-Lautrec, Claude Monet in Edgar Degas, kot tudi manj znanih, kot sta Henri Guerard in Adolphe Appian.

Dodana vrednost koronskih časov: zgodbe
Pomembno vlogo imajo na razstavi zgodbe, povezane z umetninami. Kustosi ponudijo vpogled v zakulisje, razložijo, zakaj muzej zbira umetnine in zakaj je to pomembno, ter predstavijo tudi svoje osebne poglede na umetniška dela.

Umetnine na razstavi pa spremljajo tudi zgodbe ljudi, ki niso iz muzeja. K sodelovanju so posebej za razstavo povabili zbiratelje in podpornike muzeja ter deset prebivalcev Amsterdama, ki so spregovorili o svojih najljubših pridobitvah iz zadnjega desetletja, tako pa želijo v muzeju ponuditi tudi drugačne poglede na umetniška dela.