Gre za štiristezno balinišče, velikosti 14,4 metra krat 27,3 metra, s pomožnim objektom in razsvetljavo, ki poleg rekreacije omogoča tudi izvedbo mednarodnih tekmovanj.

Kot so sporočili s celjske občine, je vrednost naložbe znašala 164.611 evrov. Šrot pa je dejal, da se Celju ne reče brez razloga najbolj športno mesto v Sloveniji, saj ta sloves upravičuje tako z dobro razvito športno infrastrukturo, s številom športnih panog, ki delujejo v mestu, z dobro delujočimi društvi in klubi, uspehi športnikov in še s čim.

Novo balinišče je postavljeno za dvorano Zlatorog in tako umeščeno v neposredno bližino objektov, kjer se zelo pogosto uresničujejo najlepše športne pravljice knežjega mesta. Z ureditvijo balinišča je celjska občina začela pisati še eno lepo športno zgodbo v Celju, ki je dom več kot 50 športnim panogam.

Balinarski klub Celeia Celje ima 53-letno tradicijo, 24 aktivnih članov, letos pa je na mednarodnih turnirjih po Sloveniji dosegel kar nekaj pomembnih uspehov. Trenutno so tudi vodilni v kozjanski ligi.