V svet javnega zavoda Tehno park so svetniki kot predstavnike celjske občine imenovali Ivana Škorjanca, Vesno Stojanović in Vesno Domadenik. Kot predstavnika zainteresirane javnosti pa je celjski župan Matija Kovač kot svetnika imenoval Mitjo Jazbeca. Mandat svetnikov je prav tako štiriletni.

Celjska občina je Tehno park odprla septembra leta 2020, šlo pa je za velik in finančno zahteven projekt, ki je bil vreden 6,6 milijona evrov.

Za ureditev Tehno parka v nekdanji blagovnici T je celjska občina prejela 2,9 milijona evrov evropskih sredstev, država je prispevala 728.000 evrov, 2,4 milijona evrov pa je šlo iz občinskega proračuna.

Park je namenjen vsem radovednim, ki se radi učijo in se ob tem igrajo.

Tehno park je celjska občina uredila na 4000 kvadratnih metrih v treh etažah s 53 postajami, na vrhu stavbe pa je urejena ploščad s pogledom na Celje in okolico.

Župan Kovač je hkrati napovedal, da bodo na naslednji seji sprejemali rebalans letošnjega proračuna, saj je v julijskem neurju in avgustovski vodni ujmi skupaj nastalo za več kot 15 milijonov evrov škode.