Občina je zato pristopila k iskanju mogočih rešitev, še posebej v naseljih, kjer je problematika najbolj pereča. V preteklih mesecih je uspešno pridobila dve parceli v naselju Novi log, na katerih bo uredila nova parkirna mesta.

Prva parcela je locirana ob stanovanjskem bloku Novi log 19 E, kjer se bodo dela začela že v poletnih mesecih, novih 12 asfaltiranih parkirišč pa bo stanovalcem na voljo že septembra. Vrednost investicije je ocenjena na 70.000 evrov.

V sklopu zamenjave parcel s trboveljskim podjetjem Rudis je občina pridobila tudi parcelo nad zgornjimi stanovanjskimi bloki v Novem logu. V predelu pri blokih Novi log 7 A in B je tako odkupila parcelo s starim objektom, kjer je v prvi fazi predvidena rušitev obstoječega objekta, v drugi fazi pa bo sledila gradnja novega parkirišča.

V proračunu je občina zagotovila 15.000 evrov za rušenje, po njem pa bo izdelana projektna dokumentacija za nova parkirišča.

Občina Hrastnik bo ob preurejanju prometnega režima v središču Dola pri Hrastniku porušila odkupljeno stanovanjsko hišo in uredila nujne dovoze zaradi dostave v poslovne lokale ter zagotovila možnost parkiranja za uporabnike in stanovalce objekta Trg borcev NOB 2.