Obiskal je tudi podjetje Tesnila GK, kjer je s predstavniki podjetja govoril o aktualni situaciji v avtomobilski industriji.

Za naložbo v Športni park Jezero je občina od države prejela donacijo v vrednosti dveh milijonov evrov. Na 1400 kvadratnih metrih urejen sodobni plezalni center bo imel notranje površine za balvansko, težavnostno in hitrostno plezanje, uredili bodo tudi zunanje, delno pokrite plezalne površine, so projekt povzeli v uradu predsednika vlade.

"Koroški plezalni center s parkom Jezero bo dal možnost plezanja in gibalne sposobnosti vsem generacijam, mladim in starim," je na slovesnosti povedal prevaljski župan Matic Tasič. Zbrane pa je nagovoril tudi premier, ki je dejal, da se spominja dni, ko v Sloveniji niti vedeli nismo, kaj je to plezalni center. "Plezalni centri predstavljajo kraj srečevanja in kraj za razvijanje motoričnih spretnosti," je ob tem dejal Janša, ki je prepričan, da bo zaradi plezalnega centra zaživela tudi marsikatera druga dejavnost.

V nadaljevanju obiska si je predsednik vlade ogledal odprtje razstave Društva kmetic Mežiške doline v Družbenem domu Prevalje in se udeležil koncerta ob 30-letnici obstoja omenjenega društva.