Po zaključku gradbenih del so 6. julija začeli polniti bazen, vendar so se ob dvigovanju vodne gladine pojavile nepredvidene tehnične pomanjkljivosti, ki predhodno niso bile znane. Zato so polnjenje bazena začasno ustavili.

Kot so sporočili z Občine Jesenice, so skupaj s strokovnjaki za bazensko tehniko ponovno pregledali bazenske naprave, ki sicer niso bile v uporabi dve leti in s tem tudi niso bile ustrezno vzdrževane. V sredo so začeli odpravljati ugotovljene pomanjkljivosti.

O vseh nadaljnjih ukrepih in rešitvah, ki se bodo izvedle za odprtje bazena, bo občina javnost sproti obveščala. "Zavedamo se, da je naša skupna želja, da bazen Ukova čim prej začne obratovati, za kar se maksimalno trudimo, občane pa prosimo za razumevanje," so poudarili na občini.

Sanacija bazena je stekla maja, saj je šele novi župan Peter Bohinec presodil, da je hitra začasna sanacija bazena mogoča in smiselna. Zato je bilo treba pripraviti še vse analize in popise del.

Po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitvi mnenja gradbenega inštituta ZRMK, ki potrjuje pravilnost načrtovanih statičnih posegov v bazen, so na občini izvedli tudi javno naročilo in dobili izvajalca, ki naj bi dela izvedel za okoli 130.000 evrov.

Župan je ob začetku gradbenih del pričakoval, da bodo vsa potrebna sanacijska dela lahko hitro končana in da se bo jeseniška plaža za kopalce lahko odprla že konec junija.

Statično ojačan bazen bo lahko nato v funkciji še nekaj let, vse do načrtovane celovite prenove, je napovedal Bohinec, ki je iskanje rešitev za začasno sanacijo in ponovno odprtje bazena napovedal že v predvolilni kampanji.