Gre za krajevne urade v Račah, Hočah, Dupleku in Miklavžu na Dravskem polju.

Krajevna urada v Račah in Hočah bosta začela poslovati v sredo, krajevna urada v Dupleku in Miklavžu pa v petek, 11. februarja.

Kot ob tem poudarjajo, na krajevnih uradih izvajajo ukrepe za zagotavljanje varnosti in zaščite javnih uslužbencev ter strank pred koronavirusno okužbo, ki izhajajo iz predpisov in usmeritev pristojnih državnih organov ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V skladu s temi za vstop v poslovne prostore upravne enote in krajevnih uradov velja izpolnjevanje pogoja PCT, ki ga pri strankah preverja varnostna služba.

Kot je ob zaprtju krajevnih uradov za STA pojasnil v. d. načelnika upravne enote Robert Pungerl, je bila takrat pri njih na bolniškem dopustu ali v karanteni okoli petina od skupaj 139 zaposlenih. Največ je bilo odsotnih na oddelku za okolje, prostor in kmetijstvo ter oddelku za matične zadeve, državljanstvo in migracije.

Pozneje so se za zaprtje krajevnih uradov odločili še v nekaterih delih države. Kranjska upravna enota jih je zaprla zadnji dan januarja, na območju upravne enote Ravne na Koroškem predvidoma ne bodo delovali ves februar, njihovo delo so nekoliko omejili na ptujski upravni enoti, tisti na območju Novega mesta pa bodo predvidoma zaprti do srede. Do preklica je zaprt tudi krajevni urad v Zrečah, ki sodi pod Slovenske Konjice.