Od preostalih družb iz skupine je Energetika Ljubljana vknjižila 61.171 evrov dobička, medtem ko sta Voka Snaga in LPP poslovala z izgubo v višini 1,67 milijona evrov oz. 167.769 evrov.

Informacije o polletnem poslovanju so imeli danes na mizi družbeniki Javnega holdinga Ljubljana, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol). Družbeniki - poleg Mola še občine Medvode, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Škofljica, Dol pri Ljubljani in Horjul - so na seji skupščine sprejeli polletna poročila krovnega podjetja in družb v skupini - Voka Snaga, Energetika Ljubljana in Ljubljanski potniški promet (LPP).

Javni holding Ljubljana, Voka Snaga in Energetika Ljubljana so v prvih šestih mesecih letos svoje dejavnosti po navedbah Mola izvajale "zanesljivo, nemoteno, varno in kakovostno". LPP je medtem javni prevoz potnikov izvajal v omejenem obsegu, v skladu s sprejetimi državnimi ukrepi za zajezitev epidemije covida-19.

Družbe v skupini so v prvem polletju na podlagi sprejetih interventnih ukrepov skupaj prejele štiri milijone evrov državne pomoči.

V investicijskem delu so skupaj v prvih šestih mesecih tega leta v investicijske projekte vložile 36,1 milijona evrov sredstev družb. Za potrebe obnov in nadomestitev je bilo porabljenih 7,6 milijona evrov, za razvojne projekte pa 28,5 milijona evrov.

Voka Snaga je največ investicij realizirala v projektih dejavnosti ravnanja s pitno in odpadno vodo, v okviru katerih so potekale zamenjave dotrajanega ali poškodovanega omrežja - največ na območju Mola, v manjšem obsegu pa tudi v občinah Brezovica in Dobrova-Polhov Gradec.

Pri Energetiki Ljubljana je bilo največ aktivnosti opravljenih na projektu izgradnje plinsko parne enote PPE-TOL, ki je v polnem teku in za katerega je bilo v prvem polletju porabljenih 23,8 milijona evrov. Za izvedbo obnove soproizvodnje toplote in elektrike v Toplarni Šiška je sklenjena pogodba v višini 9,6 milijona evrov, začetek gradnje je predviden v novembru. Družba je na območju Mola realizirala 41,3 odstotka načrtovane vrednosti obnove omrežij. Nadaljevala se je tudi gradnja CNG polnilnice ob Letališki cesti, ki bo dokončana konec leta.

LPP je v juniju sklenil pogodbo za nakup devetih enojnih avtobusov za medkrajevni promet, ki bodo dobavljeni do konca leta. V avgustu je sklenil še pogodbi za nakup 10 zgibnih avtobusov za mestni promet ter petih avtobusov za medkrajevni promet, ki bodo dobavljeni v prihodnjem letu.

Na seji skupščine so bili na predlog manjšinskih družbenikov Občine Škofljica, Občine Dol pri Ljubljani in Občine Horjul imenovani tudi trije člani nadzornega sveta Javnega holdinga Ljubljana za naslednje dvoletno mandatno obdobje. Mandat bodo nastopili decembra.