Trenutno pridobivajo uporabno dovoljenje, takoj zatem bo objavljen razpis za najem, je za STA povedal župan Jože Doles.

Občina je stanovanja uredila v nekdanjemu vojaškem stanovanjskem objektu, ki je bil v lasti države. Ker je objekt več let propadal in bil prepuščen vandalizmu, je država ugotovila, da se ji ga ne splača obnavljati, in ga je brezplačno prenesla na občino Bloke. Ta se je nato odločila, da bo v njem uredila stanovanja za neprofitni namen.

"Pri prenovi je ostalo le ogrodje, vse preostalo, kot so okna, streha, instalacije in podobno, pa je bilo v celoti obnovljeno," pravi župan. V stavbi so uredili pet trisobnih, okoli 70 kvadratov velikih stanovanj s pripadajočimi kletmi ter po dvema parkirnima prostoroma. Celotna naložba je stala okoli 550.000 evrov.

Po mnenju župana bo vse potrebno za objavo razpisa pripravljeno nekje do konca aprila.

V občini imajo v prihodnje v načrtu še nekatere druge projekte. Med drugim načrtujejo gradnjo trgovine v Novi vasi, kjer bi občina nastopala kot soinvestitor, ter ureditev manjše enote varovanih stanovanj. Občina je namreč v ta namen odkupila stavbo cerkniške kmetijske zadruge v stečaju v Novi vasi.

Ker meni, da je v občini še kar nekaj projektov, ki jih velja uresničiti, se namerava Doles jeseni znova potegovati za županski mandat.