Občina je med revizijskim postopkom sprejela ustrezne popravljalne ukrepe za odpravo nepravilnosti.

Po ugotovitvah računskega sodišča je bila na občini pomanjkljiva priprava proračuna, zaključnega računa proračuna in izvrševanje proračuna. Občina je pomanjkljivo pripravila posamezne proračunske dokumente in ni vzpostavila sistema spremljanja prevzetih obveznosti v breme proračunov prihodnjih let.

Nepravilnosti so bile pri prodaji nepremičnega premoženja in oddajanju prostorov v najem in javnih naročil pri investicijskih odhodkih, kjer občina med drugimi ni ustrezno ali pravočasno pridobila finančnega zavarovanja in ni upoštevala zakonskih plačilnih rokov pri plačilu obveznosti.

Nepravilnosti so bile tudi pri tekočih transferih nepridobitnim organizacijam in ustanovam. Občina je po mnenju računskega sodišča med drugimi dodelila sredstva brez javnega razpisa in nepravilno izvedla postopke javnih razpisov na področju športa, kulture in turizma.

Računsko sodišče je nepravilnosti ugotovilo tudi pri zadolževanju in na drugih področjih poslovanja. V letu 2018 v občini ni bil imenovan podžupan prav tako ni bil sprejet odlok o nalogah krajevnih skupnosti.

Računsko sodišče je občini Lukovica podalo priporočila za izboljšanje poslovanja, ni pa zahtevalo predložitve odzivnega poročila, saj je občina med revizijskim postopkom, kjer je bilo mogoče, sprejela ustrezne popravljalne ukrepe za odpravo razkritih nepravilnosti oziroma ukrepe, ki bodo zmanjšali možnost nastajanja istovrstnih nepravilnosti v prihodnje.