Skoraj dva milijona evrov vredna dela bodo stekla ta teden in naj bi bila končana v letu dni. Medtem se zaključuje tudi druga faza energetske sanacije doma.

Kot je ob podpisu pogodb s podjetjema Kovinar – gradnje ST, ki je bilo izbrano za gradnjo, in podjetjem Domplan, ki je bilo izbrano za izvedbo nadzora, povedal tržiški župan Peter Miklič, je vložek v zdravstveni dom potreben. Zdravstvo na primarni ravni je namreč treba krepiti, so sporočili z Občine Tržič.

Direktor Zdravstvenega doma Tržič Iztok Tomazin je pojasnil, da se spopadajo s strašno prostorsko stisko, zato so začetka gradnje še posebej veseli. Pridobili bodo dodatnih 900 kvadratnih metrov prostora. V pritličju prizidka bodo prostori za fizioterapijo, skladišče, predavalnica in čakalnica, v nadstropju pa pet referenčnih ambulant, prostori za potrebe zdravstvenovzgojnega centra, EKG in otroška zobna ordinacija.

Vrednost gradbene pogodbe z vključenim davkom na dodano vrednost je skoraj dva milijona evrov, kar pa še ne zajema stroškov pohištva in zdravstvene opreme. Naložbo bo z 1,2 milijona evrov sofinanciralo ministrstvo za zdravje, s 400.000 evri pa Osnovno zdravstvo Gorenjske. Preostala sredstva bo zagotovila Občina Tržič.

Uvedba izvajalca v delo bo v tem tednu, rok za dokončanje del pa je 12 mesecev. Direktor podjetja Kovinar – gradnje ST Jernej Mrak je obljubil, da bodo med gradnjo poskušali biti čim manj moteči za osebje in paciente v zdravstvenem domu.

Kovinar – gradnje ST bo tako nadaljeval dela na Zdravstvenem domu Tržič, kjer že od jeseni izvaja drugo fazo energetske sanacije fasade južnega trakta. Omenjena dela, ki bodo stala 600.000 evrov, bodo zaključena v prvih dneh marca.

Občina Tržič je prvotno enotni projekt izgradnje prizidka s prenovo zahodnega trakta in z energetsko sanacijo fasade južnega trakta razdelila na dva dela, ko je sredi lanskega leta na razpis prispela le ponudba in po kateri bi samo gradbeno-obrtniška dela stala več kot štiri milijone evrov. To je presegalo razpoložljiva sredstva za celotno naložbo, ki so znašala 3,7 milijona evrov.