Med drugim ogledal mobilno polnilno linijo Vinarske zadruge Haloze in predvideno poslovno cono v Podlehniku, kjer želi zadruga vzpostaviti logistični center.

"Vse, kar sem danes videl, gre v smeri tega, za kar si na vladi in ministrstvu prizadevamo, to je skladen regionalni razvoj," je dejal minister.

Dodal je, da je vlada pred kratkim sprejela program razvojnih spodbud za obmejna problemska območja v obdobju 2022-2025, katerega glavni cilj je ohranitev poseljenosti in razvojne vitalnosti teh delov države. "Meje se branijo z ljudmi, ki tam živijo. A ljudje bodo na obmejnih območjih živeli, če bodo mlade generacije imele dobro plačano delo, lahko delale poslovno kariero in ustvarjale družino," je povedal.

Spomnil je tudi, da je ministrstvo na začetku tega tedna objavilo vrsto razpisov za gospodarstvo v skupni vrednosti 646 milijonov evrov. Največ sredstev bo namenjenih razvoju turizma, kjer so priložnosti po ocenah Počivalška tudi za Haloze.

Minister se je danes na začetku obiska srečal skupaj s poslanko stranke Konkretno Mojco Žnidarič z županom Središča od Dravi Jurijem Borkom, s katerim je govoril o vzpostavitvi Poslovne cone Lipje. Po njegovih ocenah bo ta pripomogla, da mladi ostanejo v domačih krajih, zato podpira takšne projekte.

V Podlehniku si je ogledal medgeneracijski urbani park, katerega izgradnjo je sofinanciralo ministrstvo v višini več kot 49.000 evrov. Zatem pa je skupaj z državnim sekretarjem Andrejem Čušem obiskal še podjetje CNC Murko na Ptuju.