Podjetje A1 Slovenija je letošnjo novoletno donacijo namenilo Podružnični osnovni šoli Šmartno ob Dreti za obnovo prostorov, ki so jih popolnoma uničile poplave.

Dejali so, da v središče svojih družbeno odgovornih dejavnosti postavljajo izobraževanje otrok, tokrat pa so prepoznali potrebo šole po drugačni pomoči.

Kot je ob predaji donacije povedal direktor A1 Slovenija Lovro Peterlin, so s pomočjo skupine A1 Telekom Austria Group in številnih poslovnih partnerjev zbrali sredstva, ki bodo podružnični šoli Šmartno ob Dreti pomagala obnoviti nastalo škodo in v šolske klopi vrniti brezskrbnost in radovednost.

Ravnateljica matične Osnovne šole Nazarje Vesna Lešnik je dejala, da so se obnove že lotili in načrtujejo, da se bodo otroci v svoje prostore lahko vrnili že z začetkom februarja prihodnje leto.

Podružnična šola Šmartno ob Dreti je sicer šolsko leto začela ob ogromni prostorski stiski. Poplave so popolnoma uničile spodnje nadstropje šole in del stavbe, namenjene vrtcu. Šolarje so preselili v zgornje nadstropje, vrtec pa v centralno enoto Nazarje.

Podarjena sredstva bo šola uporabila za popolno obnovo uničenih učilnic in večnamenskega prostora z jedilnico in telovadnico. "Danes je za nas res srečen dan. Naša podružnična šola in vrtec sta šolsko leto začela z uničenimi učilnicami, kabineti, večnamenskim prostorom, igralnico vrtca in kuhinjo, hkrati pa so bili v poplavah uničeni tudi računalniška oprema, učni pripomočki in pohištvo. Čeprav smo se trudili, da otrokom omogočimo čim bolj nemoteno izobraževanje, je bila prostorska stiska zahtevna tako za otroke kot za starše in učitelje," je pojasnila Lešnik.