Zaradi nevestnih voznikov, ki so po navedbah občine uničili nove površine, bo območje odslej namenjeno le pešcem in kolesarjem.

V sklopu prenove trga so obnovili tudi vodovod, plinovod in javno razsvetljavo. Sprva so na Mestni občini Ljubljana načrtovali, da bo nova prometna ureditev na trgu sledila načelom skupnega prometnega prostora, vendar so se, kot so pojasnili v sporočilu za javnost, zaradi neprimerne rabe voznikov motornih vozil odločili, da bodo trg spremenili v območje za pešce.

Odkar je območje preurejeno, so namreč po pojasnilih občine nekateri vozniki z malomarnim ali celo objestnim ravnanjem na nekaj mestih poškodovali tlak, uničili zelenice in ogrozili varnost šibkejših uporabnikov prostora. Na robove obnovljenih ploščadi bodo zato namestili elemente za preprečevanje dostopa motornim vozilom na to območje.

"Ureditev trga je zasnovana tako, da so prehodi med posameznimi območji čim enostavnejši, v skoraj isti ravnini, z nizkimi robniki, da omogočimo udobno premikanje med posameznimi točkami. Toda to voznikom motornih vozil omogoča, da vozijo po ploščadih ali tam parkirajo, kar je nedopustno," so zapisali.

S prenovo trga je želela občina vzpostaviti kakovosten javni prostor in Trgu MDB povrniti status trga.