Trenutno je zgrajen do višine 85 metrov, treba je urediti še požarna vrata, dodatne strojne inštalacije ter razvode za potrebe interaktivne opreme in pohodne strehe razgledišča, so za STA povedali na slatinski občini.

Občina je zaradi dodatnih del z izvajalci sklenila aneks, s čimer se je vrednost projekta v proračunskih občinskih dokumentih zvišala za slabih 70.000 evrov brez davka, na 4,4 milijona evrov.

Rok za dokončanje del še ni določen, saj pripravljajo novelacijo terminskega načrta, so še pojasnili na občini.

Občina želi v okviru projekta zgraditi celostno zgodbo, v katero bodo vključili tudi druge atribute Rogaške Slatine – od zgodovine, kulinarike in tradicije do avtentične lokalne ponudbe.

Gradnja novega razglednega stolpa, ki je stekla aprila lani, bo po pričakovanjih občine pomembna tudi za sanacijo degradiranega območja nekdanjega mizarstva ob vznožju Tržaškega hriba in za ustvarjanje novih delovnih mest.

Prav tako naj bi prispeval k turistični revitalizaciji Tržaškega hriba, ki zajema 10 hektarjev. Na hribu načrtujejo ureditev gozdnih poti in izgradnjo novega lesenega paviljona na lokaciji starega, ki je tam stal že v 19. stoletju.

V pritličju stolpa bodo prodajali vstopnice in spominke, v prvem nadstropju pa bo kavarna. Stolp bo imel dvigalo zmogljivosti 22 oseb, požarno stopnišče pa bo štelo 540 stopnic.

Kot atrakcija je zasnovan sprehod po delu prosojnih tal stolpa. Na razgledni etaži bo na višini 100 metrov obiskovalcem na voljo tudi virtualni "polet s Pegazom", časovni prelet skozi zgodovino Rogaške Slatine.