Predsednik Društva za razvoj KATV Lenart Edi Golob je s predsednikom Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Lenart Florjanom Rajšpom podpisal pogodbo o donaciji v vrednosti 100.000 evrov. Prvi med lenarškimi gasilci se je ob prejemu donacije društvu zahvalil za donacijo, ki so je gasilci zelo veseli.

"V mislih imamo precej projektov, od prenove gasilskega doma do nabave novih vozil in opreme, tako da bo denar vsekakor zelo prav prišel. Žal težko dosegamo standarde gasilstva, ki tečejo vsak dan naprej. Vsak dan je potrebno veliko truda in vneme, da nam uspe doseči vsaj približno to, kar od nas družba in socialno varstvo zahtevata," je dodal Rajšp.

Drugo donatorsko pogodbo je z društvom podpisal lenarški župan Janez Kramberger. Z njo bo društvo občini podarilo 120.000 evrov in jamstveni depozit v vrednosti nekaj manj kot 60.000 evrov, ki ga mora prihodnje leto še nakazati Telemach. Občina bo morala denar porabiti namensko, in sicer za nakup in adaptacijo prostora za vzpostavitev medgeneracijskega centra.

Kot je v povezavi s tem projektom pojasnil Kramberger, pogodba predvideva tri leta časa, v katerem ga je treba izvesti, pri tem pa bodo trije člani društva nadzirali namensko porabo denarja. "Prav tukaj v občinski stavbi se je izpraznil en prostor, kjer je bila nekoč trgovina, del teh prostorov želimo nameniti medgeneracijskemu centru," je dejal župan.

Društvo za razvoj KATV Lenart je bilo pred leti ustanovljeno prav z namenom upravljanja kabelsko-razdelilnega sistema, to pa je zdaj prešlo pod okrilje Telemacha.