Učenci so v sklopu nagradnega natečaja izdelali opozorilne table.

Te bodo v izolskih parkih in zelenicah lastnike psov pozivale k pobiranju pasjih iztrebkov, so sporočili iz Komunale Izola.

Akcijo Psički za čisto Izolo je Komunala Izola prvič izpeljala leta 2011. V luči uspešnosti preteklih akcij in ker nepobrani pasji iztrebki upravičeno povzročajo slabo voljo med občani ter kazijo videz našega okolja, Komunala Izola stremi k temu, da bi se tovrstni dogodki odvijali tudi v prihodnje.

Ob zaključnem dogodku nagradnega natečaja sta direktor Komunale Izola Denis Bele in izolski župan Danilo Markočič poudarila pomembnost čistoče mesta.

"Z nevšečnostmi, ki jih povzročajo nepobrani pasji iztrebki, se zaposleni Komunale Izola na terenu soočajo vsakodnevno, tudi zato je pomembno, da se lastniki naših štirinožnih prijateljev zavedajo pomena ustreznega odnosa do pobiranja pasjih iztrebkov, in temu je namenjena osveščevalna akcija," je dejal Bele.

Markočič pa je poudaril, da večina lastnikov psov upošteva občinski odlok o javnem redu in miru. Ta med drugim določa, da lastniki s seboj nosijo vrečke za pasje iztrebke ter plastenko z vodo in tako skrbijo za urejenost mesta. Po njegovem je pomembno, da se z vzgojo o odgovornem ravnanju lastnikov psov začne že pri najmlajših.

Po razglasitvi zmagovalne šole nagradnega natečaja sta Bele in Markočič na zelenico postavila prvo tablico z jasnim pozivom k pobiranju pasjih iztrebkov. Ostale table bodo postavili še v druge izolske parke in zelenice.

Ob tej priložnosti so odprli tudi pasji CUP-kotiček oz. agility poligon, katerega izdelava sloni na usmeritvi ponovne uporabe in je v celoti narejenega iz odsluženih predmetov. Poligon je sestavljen iz obroča za preskok, palic za slalom ter pnevmatik, ki služijo kot predor.