Kot so sporočili s Šolskega centra Celje, v okviru katerega deluje omenjena šola, so dijaki ob tej priložnosti v projektnih dnevih spoznavali načine oblikovanja pričesk nekoč, izdelave klobukov, modnih smernic, ki so jim sledili naše babice in dedki, ogledali so si znamenite sokolske vaje, spoznavali razvoj Tomosovih motornih koles in avtomobilov ter zgodovino denarja.

Visok jubilej bo šola sicer zaznamovala celotno šolsko leto.

Na zahtevo avstrijskih oblasti so leta 1883 celjski mestni očetje odločili, da morajo mladi vajenci obiskovati nedeljski in večerni pouk v obrtni nadaljevalni šoli, da bi si poleg poklicnega znanja pridobili tudi znanje iz računstva, nemškega jezika, gradivoznanstva, risanja, knjigovodstva, obrtnih predpisov in drugih splošnih predmetov.

Po drugi svetovni vojni so se v Celju poleg vajeniške pojavile še druge poklicne in industrijske šole. Vse od ustanovitve se je šola pogosto selila, pouk pa je v posameznih obdobjih potekal v Stari grofiji, Gozdni restavraciji ob Savinji in Slomškovem domu.

V zgradbo na Ljubljanski cesti 17, v kateri je bilo najprej vojaško skladišče avstro-ogrske armade, pa se je šola vselila leta 1953.