Dela naj bi bila zaključena predvidoma do februarja prihodnje leto.

Pogodbo o delih sta v sredo podpisala župan Gregor Macedoni in direktor na javnem razpisu izbranega podjetja Teleg-M, Milovan Gazibarić, so sporočili iz občine.

Novo, 2,4-kilometra dolgo vodovodno omrežje, bo s pitno vodo oskrbovalo krajane Gorenjega Karteljevega. Poleg omrežja nameravajo zgraditi tudi vodohran, ki bo naseljema Dolenje in Gorenje Karteljevo omogočil večjo raven požarne varnosti, hidropostajo za črpanje vode iz sosednje občine Mirna Peč in krajši odsek komunalne kanalizacije. Uredili bodo še makadamsko pot do vodohrana in novo povezovalno cesto v dolžini 200 metrov.

Vrednost projekta je nekaj več kot 1,3 milijona evrov, pri čemer občina Novo mesto računa, da bo iz mehanizma za okrevanje in odpornost pridobila 420.000 evrov.

Kot je ob podpisu pogodbe poudaril Macedoni, občina z izgradnjo novih odsekov vodovodnega omrežja nadaljuje z urejanjem komunalne infrastrukture pod hmeljniškim gričem. Tam občina sicer ravnokar zaključuje tudi gradnjo čistilne naprave Karteljevo. Novozgrajena pot pa bo olajšala izvedbo načrtovane naslednje faze gradbenih del, v sklopu katere bodo v naseljih Krajevne skupnosti Karteljevo uredili kanalizacijo in vodotok.