Nov kulturni center bo po besedah župana Petra Verliča stal na prostoru med železniško in avtobusno postajo ter garažno hišo. Zato bo treba še pred gradnjo porušiti tamkajšnje stare objekte.

Po mnenju župana gre za največji občinski projekt v prihodnjih letih, ki bo, ko bo končan, po njegovem prepričanju predstavljal tudi novo občinsko središče. Nov kulturni center in glasbena šola bosta sicer zgrajena na sodoben način, dvorana kulturnega centra pa bo premogla okoli 500 sedežev.

Za projekt trenutno pripravljajo potrebno dokumentacijo, poteka tudi projektiranje. Verlič upa, da jim bo gradbeno dovoljenje uspelo dobiti do konca leta, da bi lahko nato šli v razpis za izvajalca del.

Za gradnjo so se po besedah župana odločili, ker tako zdajšnji kulturni center kot glasbena šola delujeta v starih in neprimernih prostorih in tako več ne ustrezata potrebam sodobne občine in širše regije. Ideja za nov kulturni center je sicer še iz časa, ko je Ljubljana skupaj z občinami urbane regije kandidirala za prestolnico kulture. Kandidatura ni bila uspešna, ideje za projekte pa so ostale, je povedal Verlič.