Nove prostore bodo predali v uporabo najpozneje do junija prihodnje leto.

"V objektu so prostori za dve ordinaciji osebnega zdravnika, prostor za referenčno pisarno, fizioterapijo, patronažo in pomoč na domu, prostor za laboratorij in primeren odvzem tekočin, skupni prostori ter ustrezno število sanitarij in garderob," je povedal župan.

Prizidek so morali zgraditi zaradi starosti in dotrajanosti obstoječe zdravstvene postaje. "Ta je iz 60. let in grajena v duhu takratnih potreb. V isti stavbi so še zasebna stanovanja in predvsem med epidemijo covida-19 se je pojavljala težava z zagotavljanjem ustreznih zdravstvenih razmer tako bolnikom kot stanovalcem," je pojasnil župan.

Naložba v prizidek je ocenjena na dobrih 1,25 milijona evrov. Milijon evrov bo šlo iz občinskega proračuna, 250.000 evrov pa so pridobili na razpisu ministrstva za zdravje.

V občini so imeli letos veliko dela z odpravljanjem posledic avgustovskega neurja. Občinska komisija je ocenila škodo v višini dobrih 2,2 milijona evrov. Veliko težav so že odpravili v sklopu intervencijskih del, večino plazov in udorov pa bodo po navedbah občine sanirali do konca leta.