V tem času bodo deli parka občasno zaprti za obiskovalce. Obnova promenade je začetek obnove parka, ki je po besedah župana Saše Arsenoviča eden od biserov mesta.

Mestni park je bil v preteklosti večkrat nagrajen in predstavlja tudi velika obvezo, da z njim skrbno ravnamo, je v izjavi ob začetku del na promenadi dejal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Za izvedbo projekta celovite ureditve promenade v Mestnem parku je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Makro 5 gradnje. Vrednost projekta ureditve promenade znaša 2,8 milijona evrov z davkom, od tega je 80 odstotkov evropskih sredstev, je povedal Aleš Klinc iz občinskega urada za komunalo, promet in prostor.

Dela bodo glede na pogoje iz razpisa potekala predvidoma do konca leta, odvisno od vremenskih razmer. Zajemajo celovito obnovo promenade, od Maistrove ulice do ribnika, pri čemer bodo zgradili nove tlakovane površine, predvidena je hortikulturna ureditev, pozornost pa bodo namenili tudi ureditvi prireditvenega prostora. V zeleni del parka ne bodo posegali, je zagotovil Klinc.

"Zavedamo se, da bo v času gradnje potrebnih kar nekaj odrekanj, predvsem v smislu dostopnosti parka. Zaradi same narave dela in poteka gradbenih del bodo deli parka zaprti za obiskovalce v treh različnih fazah," je opozoril Klinc in vse obiskovalce parka prosil za razumevanje. Zagotovil je, da se bodo trudili, da bo omogočen varen prehod parka na območjih, kjer ne bo gradnje.

Arhitektka Mateja Katrašnik iz arhitekturnega biroja Arhiteza pa je povedala, da so pri projektiranju upoštevali prvotno zasnovo spodnjega dela promenade, kot tudi zasnovo zgornjega dela, pri kateri je kot soavtor sodeloval krajinski arhitekt Niko Stare, s katerim so pri novih načrtih zasaditev prav tako sodelovali.

Sicer pa je po besedah župana Saše Arsenoviča v Mestnem parku treba urediti še bistveno več kot samo promenado. Med drugim ostale poti in mostičke, potrebno bo urediti tudi ustrezno povezavo za kolesarje, da bo jasno, kje so kolesarji dovoljeni. Velik izziv so po županovih besedah igrala in bazen, ki to več ni.

Ko bodo končali s potjo do Treh ribnikov, že razmišljajo o povezavi Treh ribnikov in hriba z imenom Piramida. Med drugim si na občini prizadevajo, da bi Piramido uredili kot mestni park. "Stanje na Piramidi ni takšno, da bi lahko bilo mestu v ponos," je še dodal župan in glede akvarija dejal, da je vizija, da bi ta svoje mesto dobil ob Dravski promenadi.