Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj več kot 450.000 evrov, občina bo dobrih 150.000 evrov dobila iz kohezijskih sredstev.

Ob temeljiti prenovi omenjene lokalne ceste bodo zgradili 2,5 metra široko površino za mešani promet oz. za pešce in kolesarje. Zgradili bodo še novo komunalno kanalizacijo, uredili vodni odtok, dve avtobusni postajališči in cestno razsvetljavo, je navedel Krštinc.

Izvajalec bo gradbena dela začel nemudoma. Končati jih nameravajo do konca maja prihodnje leto. Med gradnjo bodo na omenjenem cestnem odseku uvedli izmenično polovično prometno zaporo, je dodal župan.

Sicer pa so v tej dolenjski občini za naložbe letos namenili približno dva milijona evrov. Med večjimi je župan opozoril na približno 350.000 evrov vredno naložbo v vasi Loke, v okviru katere gradijo pločnik, prenavljajo cestišče in urejajo javno razsvetljavo. Hkrati povezujejo in združujejo vodovoda z obeh bregov Krke.

Ob območju gospodarske cone Zalog gradijo meteorno kanalizacijo in urejajo retenzijske oz. vodne razlivne površine, za kar bodo odšteli približno 350.000 evrov, je dodal.

Kot največji projekt prihodnjega leta je Krštinc navedel predvideno gradnjo straškega novega otroškega vrtca. Za omenjeni projekt so letos zagotovili dovoljenje za gradnjo povezovalnega hodnika med osnovno šolo in načrtovanim vrtcem.

Do konca leta naj bi končali postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja za omenjeno vrtčevsko stavbo in zagotovili prenos lastništva potrebnih zemljišč na občino. Naložbo so ocenili na približno tri milijone evrov, straška občina pa pri tej računa na nekaj državnega razpisnega denarja, je še dejal Krštinc.