Vanje bodo preselili tiste dejavnosti, kjer so do zdaj delovale v neprimernih prostorih, je za STA povedala direktorica Urška Tomič.

Po besedah direktorice z odprtjem novih prostorov ne širijo zdravstvene dejavnosti, pač pa bodo z novimi prostori zgolj zagotovili boljše delovne razmere za nekatere zdravstvene dejavnosti. To so pediatrija, štiri zobne ambulante, patronaža in logopedija.

S selitvijo zapirajo tudi tri zunanje dislocirane enote, ki so jih bili prisiljeni imeti zaradi pomanjkanja prostora, to so dislocirane enote patronaže, logopedije in zobozdravstvena ambulanta.

"Novi prostori so moderni, popolnoma opremljeni in primerni za izvajanje zdravstvene dejavnosti," je povedala direktorica.

Gradnjo prizidka k ZD-ju Logatec so v občini začeli julija 2022. Z njim so zagotovili dodatne prostore za sam zdravstveni dom in prostore za Lekarno Ljubljana. Ta je svoje prostore odprla že lani, ostali so bili končani na začetku marca letos.

Skupna vrednost gradnje znaša tri milijone evrov. Po dogovoru je prostore lekarne v pritličju in gradnjo preostalih prostorov, namenjenih za ZD Logatec, do 3. gradbene faze financirala Lekarna Ljubljana, preostalo pa občina in ZD Logatec. Pri tem je po letos poleti sklenjenem sporazumu večino sredstev zagotovil ZD Logatec, in sicer iz presežkov, ki jih je ustvaril v preteklih letih.