Ustrezna prostorska zasnova igrišča se odraža v njegovi uporabnosti in estetski podobi ter posledično privlačnosti za igro, so navedli na občini. Da bi to dosegli, so v okviru projekta izdelali analizo stanja javnih otroških igrišč v občini in pripravili priporočila za njihovo nadaljnje upravljanje.

Izvedli so tudi spletno anketo uporabnikov igrišč. Prav tako so pripravili strokovni posvet, na katerem so strokovnjaki predstavili svoje izkušnje s področja načrtovanja in vzdrževanja javnih otroških igrišč, povezavo med prostorom za igro in psihofizičnim razvojem ter vlogo javnih otroških igrišč v turistični ponudbi Šaleške doline.

"Ob Visti želimo urediti igrišče, ki bo v največji možni meri zadovoljevalo potrebe in želje uporabnikov ter upoštevalo priporočila stroke," so zapisali na velenjski občini. Z obnovo otroškega igrišča pa želi občina prispevati k izboljšanju celotne podobe območja ob Visti.

Projekt Wonder, v katerega je velenjska občina vključena od februarja lani, se osredotoča na povečanje privlačnosti in konkurenčnosti destinacij v jadransko-jonski regiji. K sami privlačnosti destinacije pripomorejo urejene in ustrezno oblikovane javne površine, kot so parki, športna in otroška igrišča. V Velenju so se v okviru projekta osredotočili na pristope oblikovanja javnih površin s poudarkom na otroških igriščih.