Investicija, ki bo kolesarjem in pešcem omogočila varnejše prečkanje prometne ceste, bo stala 2,28 milijona evrov.

Kot so danes sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo v okviru projekta urejen manjkajoči odsek za kolesarje in pešce med centralnim mestnim naseljem Planina ter Poslovno cono Hrastje. Poleg poti projekt zajema tudi ureditev pripadajoče opreme in premostitvenega objekta, to je nadhoda čez regionalno cesto. Z uspešno končanim projektom bo mesto pridobilo 730 metrov nove kolesarske povezave in nove površine za pešce v dolžini 690 metrov.

Projekt se izvaja v okviru mehanizma Celostnih teritorialnih naložb in sledi ciljem razvoja urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih. Za projekt v vrednosti 2,28 milijona evrov bo kohezijski sklad prispeval skoraj 890.000 evrov.

Občina je za projekt že pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje, zdaj pa tudi odobritev evropskih sredstev, na katero je sicer računala že pred enim letom. Po večletnem prizadevanju bo tako vendarle urejen sodoben nadhod čez nevaren prometni odsek državne ceste, kjer se je v preteklosti že zgodilo nekaj hudih prometnih nesreč, tudi s smrtnim izidom. Zlasti stanovalci Planine namreč na tem delu v bližini pokopališča pri sprehodih v naravo radi prečkajo regionalno cesto.