Projekt z naslovom Misija Mlada kohezija je nadaljevanje medijskega projekta INFO4EU - Pametno. Zeleno. Bližje. Skupaj (https://www.rtvslo.si/info-4-eu/).

Misija Mlada kohezija se osredotoča predvsem na mlado generacijo, teme projekta pa so tesno povezane s kohezijsko politiko EU, ki je ena najpomembnejših naložbenih in razvojnih evropskih politik. Osredotoča se na zeleni prehod, digitalizacijo, inovacije, raziskave, nova delovna mesta, razvoj malih in srednje velikih podjetij ... V okviru projekta bomo predstavili tako zgodbe z lokalne kot mednarodne, predvsem makroregionalne ravni, prav tako bomo organizirali štiri dogodke na katerih bomo z mladimi govorili o aktualni kohezijski politiki in inovativnih idejah v njihovem okraju.

Povezali bomo oddaje in ciljne javnosti naslednjih televizijskih oddaj:
Podjetno naprej: Na sporedu vsak ponedeljek na TV SLO 1 ob 17.20. Oddaja spodbuja inovativne ideje malih in srednjih podjetij ter zagonskih podjetij. Predstavili bomo mlade, ki razvijajo poslovne modele in iščejo podjetniške rešitve, z nami bodo tudi ambasadorji kohezijske politike, predstavili pa bomo tudi dobre prakse digitalizacije in inovativne ideje mladih iz številnih evropskih držav; Italija, Avstrija, Hrvaška, Francija, Danska, Španija in Portugalska.
Dobro jutro: Od ponedeljka do petka od 7.00 do 10.00 na TV SLO 1 . V jutranji oddaji Dobro jutro bomo predstavljali kratke zgodbe na temo prvih zaposlitev mladij, medgeneracijskega dialoga, krožnega gospodarstva, trajnostno mobilnostjo ...

K projektu se pridružuje tudi radio, in sicer kar 6 programov, med njimi so PRVI, VAL 202, ARS, Radio Koper, Radio Maribor in Radio SI. Vsem programom bodo skupne teme podjetništva, vstopa na trg dela, kulturna in projekti na manj razvitih območjih ter čezmejne podjetniške prakse.

Dogodki: V sklopu projekta se bodo odvili tudi štirje dogodki na katerih bomo gostili mlade. Pogovor bo tekel o aktualni kohezijski politiki na območjih, kjer Slovenija meji z Italijo, Avstrijo in Hrvaško. V okviru dogodkov bomo gostili tudi mlade, ki svoje inovativne ideje razvijajo pod okriljem mednarodnega projekta POPRI.

Zgodbe vam bomo pripovedovali skozi ekrane, splet, radijske sprejemnike in družbena omrežja.

Projekt sofinancira Evropska unija.

Člen 22.1.3. Izjava o izključitvi odgovornosti Komisije: "Vsebina tega projekta predstavlja le stališča avtorja/avtorice, ki je zanje edini odgovoren/edina odgovorna. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za kakršno koli uporabo vsebovanih informacij."