Medved Tim po napadu nanj okreva, policija pa storilca še išče. Foto: MMC RTV SLO
Medved Tim po napadu nanj okreva, policija pa storilca še išče. Foto: MMC RTV SLO
Kdo je ustrelil medveda Tima?

"Rana je zaprta. Je pod vplivom zdravil in se obnaša umirjeno," je povedal vodja parka Jože Rožmanec. Tudi po informacijah Policijske uprave Ljubljana medved trenutno ni v življenjski nevarnosti.

Medtem skuša policija ugotoviti, kdo in zakaj je streljal na medveda. Kot je dejal Rožmanec, policisti že ves dan kljub dežju intenzivno preiskujejo park in iščejo sledi morebitnega storilca. Kdo bi lahko streljal na medveda, ne ve. "Ne vem, kaj bi lahko bil razlog za takšno dejanje. Lahko je streljal norec, lahko pa je kdo to naredil tudi za denar," dodaja.

Policijska preiskava poteka v smeri preiskovanja elementov kaznivega dejanja in ugotavljanja okoliščin nastanka poškodb. Pri tem "ni izključena možnost, da je bil medved ustreljen oziroma obstreljen s strani neznane osebe", so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Našli vhodno in izhodno rano
Kot je že v nedeljo povedal Rožmanec, je bilo stanje medveda v soboto zjutraj zastrašujoče, saj je bil prostor, kjer je zaprt, ves krvav. Medveda so nemudoma oskrbeli, pri tem pa tudi našli vhodno in izhodno rano krogle.

V zasebnem živalskem parku že desetletje dobijo dom izključno uboge, zavržene in poškodovane živali.

Kdo je ustrelil medveda Tima?