Serijo in film Črno ogledalo je ustvaril Charlie Brooker. Foto: IMDb
Serijo in film Črno ogledalo je ustvaril Charlie Brooker. Foto: IMDb

Film je nastal v produkciji ameriškega ponudnika videa na zahtevo Netflix, ki ga bo na svoji platformi občinstvu prvič pokazal jutri. V njem nastopajo Fionn Whitehead, Will Poulter in Asim Chaudhry.

Film se dogaja leta 1984
Sinopsis filma pravi takole: "Mladi programer se leta 1984 začne spraševati o resničnosti, ko svoj fantazijski roman predeluje v videoigro in se kmalu sooči z neverjetnim izzivom. Dobrodošli nazaj."

Ne film, ampak dogodek
Zgodba bo tako še naprej vila temačno rdečo nit črnozrcalnih epizodnih pripovedi, ki vsaka po svoje prevprašujejo novi svet pametnih telefonov in drugih naprav 21. stoletja. Serijo je ustvaril Charlie Brooker, posamezne epizode pa trajajo približno 90 minut. Nadaljevanko je sprva predvajala britanska televizija Channel 4 (med letoma 2011 in 2015), nato pa se je produkcija premaknila k Netflixu. Film ne sodi k peti sezoni serije, temveč so ga v napovedniku poimenovali kar "črnozrcalni dogodek".

Režiser filma naj bi bil David Slade, ki je poprej že režiral epizodo Metalhead iz četrte sezone Črnega ogledala in filme Prepovedan sadež (Hard Candy), 30 dni teme (30 Days Of Night) in Mrk, tretji del Somraka.

Navdih za naslov iz romana o Alici
Bandersnatch je sicer izmišljeno bitje iz romana Lewisa Carrolla iz leta 1872 Skozi zrcalo in kaj je Alica našla na drugi strani. Bitja z imenom in reference na to besedo so se pojavile tudi v različnih igrah, filmih in televizijskih oddajah. Prav tako naj bi bil naslov video igre, ki se je razvila v osemdesetih letih in se zdaj zdi, da se ujema z zgodbo filma.