Foto: Reuters
Foto: Reuters

Večinoma sta glasbenici, ki sta bili prvi latinopevki v zgodovini s priložnostjo nastopiti na Super Bowlu, javnost navdušili – med drugim so se jima na odru pridružili gostje (Bad Bunny in J Balvin), manjkali pa niso niti številne spremembe oblačil, poklon Kobeju Bryantu in druga presenečenja.

Nekateri pa so se ob njuno predstavo obregnili z besedami, da je bila preveč seksualna in da ni bila primerna za otroke.

Na to se je odzvala Jennifer Lopez, ki je jasno povedala, da je bilo glavno sporočilo njunega nastopa opolnomočenje žensk. "Za naju je bil to neverjeten trenutek," je pojasnila za Entertainment Online. "Glavno sporočilo nastopa je bilo opolnomočenje žensk in latino žensk, da jih ne bo več strah dvigniti glasu in povedati svoje mnenje ter se postaviti zase."

Hkrati je bilo zanjo zelo pomembno, da je bil nastop poseben za njeno 11-letno hčerko Emme Maribel Muñiz, ki se ji je pridružila na odru in z otroškim pevskim zborom zapela upočasnjeno različico uspešnice Let's get Loud, zmešano z Born in the USA Brucea Springsteena, medtem ko ji je družbo na bobnih delala Shakira.

"Vse, kar želim naučiti svojo hčerko in vsa druga dekleta na odru, je to, da naj bodo ponosna na to, kar so, naj se jih ne bo strah postaviti zase in naj se zelo dobro zavedajo svoje vrednosti. To je bilo glavno sporočilo za vse ženske," je razložila Lopezova.

Poudarila je tudi, da so se ji z nastopanjem ob hčerki uresničile sanje: "To je resnična ljubezen."

"Emme ne razmišlja o tem, kako velik nastop je ali kako strašno je vse skupaj. In ravno to moraš narediti, ko stojiš na odru, na neki način moraš prevzeti nadzor nad vsem skupaj." Njena hčerka ima po njenem mnenju v sebi gen, zaradi katerega se na odru počuti odlično. "Včasih si želim, da bi bila bolj podobna njej, saj v tem resnično uživa. Nikoli pa je v kaj takšnega ne bi prisilila, če bi ji to povzročalo nelagodje."