Počepi s Petrom Kauzerjem

Akcijo #vadidoma (tudi #trenirajdoma), ki jo RTV Slovenija pripravlja skupaj z OKS-jem in Fakulteto za šport, danes začenjamo z 20 počepi. Točno ob 18. uri! Preprosta vaja, izgovorov, da ni časa, pa tokrat res ne sme biti.

Seveda morate 20 počepov narediti doma: v stanovanju ob odprtem oknu, na balkonu, terasi, domačem dvorišču ...

Po vsaki dobri vadbi se prileže tudi dobra muzika
V nadaljevanju akcije bo Fakulteta za Šport vsak dan pripravila novo vajo. Sodelovali bodo tudi znani slovenski športniki. Danes si lahko v videu ogledate, kako je 20 počepov izvedel kajakaški as Peter Kauzer, na svojem domu je nekaj vaj pokazal tudi skakalec Žiga Jelar in na koncu prijel v roko "frajtonarico": "Po vsaki dobri vadbi se prileže tudi dobra muzika." Preverite v spodnjem videu, katero znano vižo je "urezal".

Upoštevajte ukaz in se ne družite!
Pri gibanju v naravi je treba upoštevati ukaz, da smo lahko le v družbi tistih, s katerimi smo tudi sicer v stanovanju. V primeru srečevanja z drugimi ohranite varnostno razdaljo, čim večjo, če je le mogoče, več kot pet metrov.

Kakšna dejavnost je primerna? Sprehod, tek, kolesarjenje, gimnastične vaje, a samo, če ste sami ali v krogu članov lastnega gospodinjstva!

Ne uporabljate nobenih naprav, ki so na voljo na prostem, trenažerjev, igral in ne hodite na športna igrišča.

Izogibajte se hujšim naporom in nevarnejšim dejavnostim, kjer je možnost poškodb večja.

Treniramo doma z Žigo Jelarjem