Joe Burrow je izbor pričakal le v družbi staršev, medtem ko je večina preostalih izbrancev na svojih domovih priredila večja družinska in prijateljska druženja, so bili pa skorajda vsi brez izjeme v neformalnih oblačilih. Foto: Reuters
Joe Burrow je izbor pričakal le v družbi staršev, medtem ko je večina preostalih izbrancev na svojih domovih priredila večja družinska in prijateljska druženja, so bili pa skorajda vsi brez izjeme v neformalnih oblačilih. Foto: Reuters

Pandemija novega koronavirusa, ki je prav v aprilu v ZDA dosegla vrhunec, je prisilila najbolj priljubljeno ameriško športno tekmovanje, da se je zateklo k uporabi tehnologije, če je želel izvesti izbor najbolj nadarjenih igralcev ameriškega nogometa ob predvidenem koncu tedna.

Prvi izbran prvak in MVP študentske lige
Komisar Lige NFL Roger Goodell je v klicu oznanil podajalcu Joeju Burrowu, da ga je kot prvega na naboru 2020 izbral Cincinnati Bengals. 23-letnik iz mesta Ames v Iowi je v družbi staršev pričakoval zgodnji klic, vseeno pa je bil vidno navdušen, da je res postal prvi izbranec. "Da sem poskočil do prvega izbora, je noro," je v prvi izjavi za ESPN dejal Joe Burrow, čeprav je bila za njim senzacionalna sezona.

Za podajalcem LSU-ja Joejem Burrowom je neverjetna sezona, v kateri je vrgel kar za 60 zadetkov, ob tem pa imel le šest prestreženih podaj, na koncu pa je osvojil vse, kar se da v študentski ligi NCAA, kar pa bo pri Cincinnatiju izjemno težko ponoviti. Foto: Reuters
Za podajalcem LSU-ja Joejem Burrowom je neverjetna sezona, v kateri je vrgel kar za 60 zadetkov, ob tem pa imel le šest prestreženih podaj, na koncu pa je osvojil vse, kar se da v študentski ligi NCAA, kar pa bo pri Cincinnatiju izjemno težko ponoviti. Foto: Reuters

Dosedanji podajalec Lousiane State University je 13. januarja letos popeljal LSU Fighting Tigers do vsedržavnega naslova v študentski ligi NCAA. 193 cm visoki podajalec je tudi prejemnik lovorike Heisman za najbolj izstopajočega nogometaša v NCAA-ju. A ob prestopu med profesionalce ga čaka najslabša ekipa NFL-ja – Bengalsi so lani iztržili vsega dve zmagi in doživeli 14 porazov, nujno pa potrebujejo podajalca.

Goodell upa na običajni septembrski štart NFL-ja
"To je nekaj drugačnega za nas, kot tudi za vas medije kot za navijače. Skupaj bomo to prebrodili, in ko bo vse to minilo, bomo mi tukaj za vas,"
je javnost in zlasti navijače nagovoril komisar Goodell in pri tem spomnil, da če se bo pandemija umirila, bi se lahko 101. sezona NFL-ja začela po predvidenem programu s prvimi tekmami 10. septembra.

Prvotno bi moral nabor 2020 gostiti Las Vegas, a je pandemija odnesla običajni šov, ki spremlja izbor najboljših mladih igralcev ameriškega nogometa. Prvi krog je potekal po pričakovanjih, brez velikih presenečenj, razen Green Baya, ki je presenetil z izborom podajalca Jordana Lova.


NFL NABOR 2020, 1. krog

Brady ponesreči vdrl v tuj dom

Zvezdnik ameriškega nogometa Tom Brady se očitno še ni dobro udomačil v svojem novem domu v Tampi na Floridi, saj je v enem mesecu poskrbel za dva incidenta. Podajalec je vse skupaj pospremil z obilo smeha in je na Twitterju zapisal: "Vdiranje v parke, domove in ... v Tompa Bayu (kombinacija imena Tom in Tampa Bay) se počutim kot doma."

Po poročanju TMZ-ja je 42-letnik pred dobrima dvema tednoma po nesreči vstopil v hišo popolnega tujca. Brady je nameraval obiskati enega izmed trenerjev svojega novega kluba Tampa Bay Buccaneers, a je zamešal hiši in se znašel v kuhinji trenerjevega soseda. Pred nekaj dnevi pa je Brady poskrbel še za drug incident, ko je treniral v parku, ki je zaradi pandemije novega koronavirusa zaprt.

1) Cincinnati Bengals – Joe Burrow, QB, LSU
2) Washington – Chase Young, DE, Ohio State
3) Detroit Lions – Jeff Okudah, CB, Ohio State
4) New York Giants – Andrew Thomas, OT, Georgia
5) Miami Dolphins – Tua Tagovailoa, QB, Alabama
6) Los Angeles Chargers – Justin Herbert, QB, Oregon
7) Carolina Panthers – Derrick Brown, DT, Auburn
8) Arizona Cardinals – Isaiah Simmons, LB, Clemson
9) Jacksonville Jaguars – CJ Henderson, CB, Florida
10) Cleveland Browns – Jedrick Wills, OT, Alabama
11) New York Jets – Mekhi Becton, OT, Louisville
12) Las Vegas Raiders – Henry Ruggs III, WR, Alabama
13) Tampa Bay Buccaneers (prvotno Colts preko 49ers) – Tristan Wirfs, OT, Iowa
14) San Francisco 49ers (prvotno Buccaneers) – Javon Kinlaw, DT, South Carolina
15) Denver Broncos – Jerry Jeudy, WR, Alabama
16) Atlanta Falcons – AJ Terrell, CB, Clemson
17) Dallas Cowboys – CeeDee Lamb, WR, Oklahoma
18) Miami Dolphins (prvotno Steelers)– Austin Jackson, OT, USC
19) Las Vegas Raiders (prvotno Bears) – Damon Arnette, CB, Ohio State
20) Jacksonville Jaguars (prvotno Rams) – K’Lavon Chaisson, OLB, LSU
21) Philadelphia Eagles – Jalen Reagor, WR, TCU
22) Minnesota Vikings (prvotno Bills) – Justin Jefferson, WR, LSU
23) Los Angeles Chargers (prvotno Patriots) – Kenneth Murray, LB, Oklahoma
24) New Orleans Saints – Cesar Ruiz, C/G, Michigan
25) San Francisco 49ers (prvotno Vikings) – Brandon Aiyuk, WR, Arizona State
26) Green Bay Packers (prvotno Texans preko Dolphins) – Jordan Love, QB, Utah State
27) Seattle Seahawks – Jordyn Brooks, LB, Texas Tech
28) Baltimore Ravens – Patrick Queen, LB, LSU
29) Tennessee Titans – Isaiah Wilson, OT, Georgia
30) Miami Dolphins (prvotno Packers) – Noah Igbinoghene, CB, Auburn
31) Minnesota Vikings (prvotno 49ers) – Jeff Gladney, CB, TCU
32) Kansas City Chiefs – Clyde Edwards-Helaire, RB, LSU