London v novi sezoni Lige NFL ne bo gostil tekem. Foto: Reuters
London v novi sezoni Lige NFL ne bo gostil tekem. Foto: Reuters

Igralci ameriškega nogometa bi morali pet tekem rednega dela odigrati v Londonu in Ciudadu de Mexicu, a bodo vsi obračuni sezona naj bi se začela septembra odigrani v ZDA.

Po obsežni analizi menimo, da je odločitev, da se vse letošnje tekme odigrajo znotraj naših meja, prava za igralce, klube in vse navijače v ZDA, Mehiki in Veliki Britaniji.

Christopher Halpin

"Po obsežni analizi menimo, da je odločitev, da se vse letošnje tekme odigrajo znotraj naših meja, prava za igralce, klube in vse navijače v ZDA, Mehiki in Veliki Britaniji," je v izjavi za javnost zapisal Christopher Halpin, izvršni direktor Lige NFL za strategijo in rast. "Zelo cenimo podporo vladnih in stadionskih partnerjev v Mehiki ter Združenem kraljestvu. Vsi se strinjajo s to odločitvijo. Veselimo se tekem v teh državah v sezoni 2021," je še dodal.

Liga NFL je načrtovala dve tekmi na stadionu Tottenhama, dve na Wembleyju v Londonu in še eno na stadionu Azteca v mehiški prestolnici. Arizona, Atlanta, Jacksonville in Miami, ki bi morali biti 'domača' moštva na teh tekmah, bodo obračune tako odigrali na svojih stadionih.

Slovo legendarnega Shule

Pri 90 letih starosti je v ponedeljek umrl legendarni trener Don Shula. Mož, ki je slast zmage na tekmah Lige NFL okusil večkrat kot kdor koli drug, je dvakrat osvojil Super Bowl, obakrat z Miamijem. To ekipo je tudi kot prvi (in za zdaj edini) popeljal do perfektne sezone brez poraza.