Sebastian Vettel v petih sezonah v Ferrariju ni prišel do tako želenega petega naslova svetovnega prvaka. Foto: Reuters
Sebastian Vettel v petih sezonah v Ferrariju ni prišel do tako želenega petega naslova svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Štirikratni svetovni prvak z Red Bullom je pri Ferrariju že šesto sezono, a je v vsem tem času neuspešno zasledoval največji cilj, ki si ga je zadal ob prihodu v italijansko ekipo. Najbližje naslovu je bil v letih 2017 in 2018, ko je imel Ferrari hitrejši avto od Mercedesa v večjem delu sezone, toda po seriji napak ekipe in dirkača je ostal prekratek.

V zadnji sezoni je bil zelo razočaran po le petem mestu v skupnem seštevku. Za nameček je pred njim končal še mladi Ferrarijev up Monačan Charles Leclerc. Ta si je že zagotovil dolgoletno pogodbo, saj je sodelovanje decembra lani podaljšal do leta 2024.

Vodja ekipe Mattia Binotto je sicer v zadnjem času poudarjal, da bi Vettla radi zadržali. Enako željo je imel tudi 32-letni Nemec, a naj bi mu Ferrari ponujal samo enoletno pogodbo. Vettel naj ne bi privolil niti v znižanje plače, kar naj bi dodatno zmanjšalo manevrski prostor pri pogajanjih za sodelovanje.

Pojavljajo se tudi ugibanja, kam bi se lahko Vettel preselil. Trenutno je v formuli 1 malo odprtih možnosti. Pri Vettlovi nekdanji ekipi Red Bull stavijo predvsem na mladega Nizozemca Maxa Verstappna in drugega zvezdnika v ekipi ne načrtujejo. Svetovni prvak Lewis Hamilton tudi še ni podaljšal sodelovanja z Mercedesom. Pojavili so se tudi namigi, da bi se lahko znašla skupaj v nemški ekipi, a je to glede na zgodovino odnosov med obema dirkačema malo verjetno.

Za naslednika Vettla se najpogosteje omenja Španec Carlos Sainz, ki je trenutno član McLarna. Med kandidati naj bi bila tudi Daniel Ricciardo in Antonio Giovinazzi.