S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da je bil izvid ministra Logarja na petkovem rutinskem testu na novi koronavirus pozitiven in da za zdaj ne kaže simptomov covida-19. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da je bil izvid ministra Logarja na petkovem rutinskem testu na novi koronavirus pozitiven in da za zdaj ne kaže simptomov covida-19. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Zunanji ministri Estonije, Urmas Reinsalu, Latvije, Edgars Rinkevičs, in Litve, Linas Linkevičius, se sicer počutijo dobro, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sorodna novica Zunanji minister Logar pozitiven; minister Koritnik kršil vladni odlok

"Baltska karantena" treh ministrov

Portal estonske javne radiotelevizije ERR News je poročal, da se je Reinsalu na okužbo testiral v petek in da rezultata še ne pozna. Z Logarjem, ki je bil pretekli teden na turneji po baltskih državah, se je srečal v torek.

Na družbenih omrežjih je Reinsalu sporočil, da bosta v samoizolaciji tudi njegova kolega iz Latvije in Litve, tako da bodo imeli "baltsko karanteno namesto baltskega mehurčka", še navaja ERR.

Z Logarjem se je srečala tudi Tihanovska

V Litvi se je Logar v sredo srečal z vodjo beloruske opozicije Svetlano Tihanovsko, ki tam živi v izgnanstvu.

Anže Logar je v petek po sicer rutinskem testiranju, po katerem se je izkazalo, da je okužen z novim koronavirusom, obiskal Narodno galerijo, se srečal z direktorico in v njihovih prostorih posnel krajši promocijski video, poroča 24 ur.

Njena tiskovna predstavnica Ana Krasulina je sporočila, da je političarka v samoizolaciji in je "ustavila vse fizične stike" ter da bo opravila test na novi koronavirus. Poudarila je, da to ne bo ustavilo njihovega dela, saj vsa srečanja potekajo virtualno, tako kot tudi priprave na splošno stavko, h kateri je Tihanovska pozvala v Belorusiji.

Logar na turneji po baltskih državah

S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da je bil izvid ministra Logarja na petkovem rutinskem testu na novi koronavirus pozitiven in da za zdaj ne kaže simptomov covida-19.

Z ministrom Logarjem se je srečala tudi vodja beloruske opozicije Tihanovska, ki se je zatem odločila za samoizolacijo. Foto: EPA
Z ministrom Logarjem se je srečala tudi vodja beloruske opozicije Tihanovska, ki se je zatem odločila za samoizolacijo. Foto: EPA

V skladu s priporočili NIJZ-ja bodo minister in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoizolaciji, so napovedali. Logar je v četrtek v Litvi končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v torek začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji.

Sorodna novica Število umrlih s covidom-19 v Evropi preseglo 250.000

V Talinu tudi drugi evropski politiki

Agencija AFP ob tem dodaja, da so okužbo z novim koronavirusom danes potrdili pri poljskem predsedniku Andrzeju Dudi, le nekaj dni po tistem, ko se je vrnil iz estonske prestolnice Talin, kjer se je v ponedeljek udeležil investicijskega foruma.

Ni sicer še jasno, kje se je Duda okužil, a se je na forumu srečal z estonsko predsednico Kersti Kaljulaid in bolgarskim predsednikom Rumenom Radevom.

Estonska predsednica je prek družbenega omrežja Facebook sporočila, da je bil njen izvid testa na novi koronavirus negativen, Radev pa je svoj obisk v Talinu skrajšal in se že v torek vrnil v Sofijo, kjer je trenutno v samoizolaciji, potem ko je bil v Bolgariji v stikih z okuženo osebo.

Ministri zaradi srečanja z Logarjem v samoosamitev