Kaja Juvan se je kot edina slovenska predstavnica med posameznicami in posamezniki uvrstila v 2. krog letošnjega Odprtega prvenstva Avstralije. Foto: AP
Kaja Juvan se je kot edina slovenska predstavnica med posameznicami in posamezniki uvrstila v 2. krog letošnjega Odprtega prvenstva Avstralije. Foto: AP

Ob čestitkah gledalcev ob napredovanju je Kaja Juvan pošteno povedala: "Ne vem, saj sem izgubila niz. Morala se je predati." Po daljšem zdravniškem premoru v zadnji igri prvega niza je Johanna Konta sicer še dokončala delo za osvojitev prvega niza, a nato je brez osvojene točke izgubila prvi dve igri drugega niza. Ob lastnem začetnem udarcu Britanka ni bila več konkurenčna mladi Slovenki in je po uri in 4 minutah morala predati dvoboj na igrišču št. 15.

Sorodna novica Nadal oddal le osem iger, vroča Rusa meljeta dalje

Zdaj soočenje s 131. tenisačico sveta
V 2. krogu 20-letno Ljubljančanko čaka soočenje z Egipčanko Majar Šerif, ki je s 7:5 in 7:5 izločila Francozinjo Chloe Paquet. V dvoboju bo Juvanova rahla favoritinja, saj na ATP-lestvici zaseda 104. mesto, medtem ko je Egipčanka 131.

Na izgubljeni servis odgovorila z rebrejkom
Kaja Juvan je spodbudno odprla dvoboj in na svoj servis povedal z 1:0, a nato izgubila že drugo igro na svoj začetni udarec. Pri 15:40 je na mreži naredila neizsiljeno napako in podarila Konti zgodnje vodstvo v prvem nizu. A takoj je sledil rebrejk, saj se je Britanka zapletla z zaporednimi napakami in ponudila mladi Slovenki dve žogici za izenačenje - Juvanova je z izvrstnim returnom izkoristila drugo.

Zdravniška oskrba med nizoma je razkrila, da ima Konta na trebuhu obliže. Foto: AP
Zdravniška oskrba med nizoma je razkrila, da ima Konta na trebuhu obliže. Foto: AP

Daljši zdravniški odbor Britanke
V sedmi igri na servis Slovenke je pobudo znova prevzela Britanka, ki je z drugo brejk žogico prišla do novega vodstva. Tudi naslednji začetni udarec je prinesel težave Kaji Juvan, ki je ponudila Konti dve žogici za niz, a se je vrnila in znižala na 4:5. Ob serviranju za osvojitev niza je pri 15:15 po zgrešenem smashu Konta nenadoma zahtevala zdravniški premor.

Sorodna novica Porazen slovenski dan: Zidanšek, Hercog in Bedene izgubili

Niz ji je še uspelo osvojiti ...
Po posvetu z zdravnico je Konta odšla z igrišča, da bi prejela ustrezno oskrbo zaradi bolečin, ki so se pojavile ob serviranju. Ob nadaljevanju je Juvanova prišla do priložnosti za brejk za izenačenje, a je odgovorila s predolgo vrnjeno žogico. Kljub vidnim težavam je Konti uspelo dobiti prvi niz s 6:4, takoj zatem pa je znova potrebovala zdravniško pomoč, a na igrišču.

V odigranih 12 igrah je bil prvi servis Konte 60-odstoten, od Kaje Juvan pa le 43-odstoten. Foto: AP
V odigranih 12 igrah je bil prvi servis Konte 60-odstoten, od Kaje Juvan pa le 43-odstoten. Foto: AP

... a nato niti ene točke več
Ko je Kaja Juvan nato na začetku drugega niza brez izgubljene točke dobila igro na svoj servis in nato Britanki še gladko odvzela začetni udarec, se je Johanna Konta sprijaznila, da je poškodba po posnetkih in zdravniški obravnavi sodeč trebušne prepone prehuda in je dvoboj predala.

Polfinalistka Melbourna pred petimi leti
V Avstraliji rojena Britanka je 15. tenisačica sveta, ki je leta 2016 v Melbournu prišla vse do polfinala. Isti dosežek s turnirjev velike četverice ima Johanna Konta še iz Pariza in Wimbledona. 29-letnica iz Sydneyja je nesporna favoritinja dvoboja proti 104. igralki WTA-lestvice.


MEDNARODNI TURNIR GRAND SLAM
OP AVSTRALIJE 2021 MELBOURNE

Slovenski nastopi:

1. krog (Ž):
JUVAN (SLO) KONTA (VB/13)
4:6, 2:0 b.b.