Kevin Spacey se očitno vrača v filmski svet. Foto: EPA
Kevin Spacey se očitno vrača v filmski svet. Foto: EPA

"Zelo sem vesel, da se je Kevin strinjal s sodelovanjem v mojem filmu. Imam ga za odličnega igralca in komaj čakam, da začnemo snemati," je za ABC News dejal Franco Nero (s pravim imenom Francesco Clemente Giuseppe Sparanero). Po navedbah portala Vulture bo Nero odigral glavno vlogo, v filmu pa bo zaigrala tudi Vanessa Redgrave, ki je z Nerom po dolgoletni skupni poti poročena od leta 2006.

Franco Nero in Vanessa Redgrave. Foto: EPA
Franco Nero in Vanessa Redgrave. Foto: EPA

Zgodba celovečerca L’uomo Che Disegnò Dio (Mož, ki je risal Boga) sledi "vzponu in padcu slepega umetnika, ki ima izjemen dar ustvarjanja resničnih portretov samo s poslušanjem človeških glasov." Spacey se bo v filmu pojavil v vlogi policijskega detektiva, je za portal Variety potrdil producent filma Louis Nero.

Odkar je bil Spacey v letu 2017 prvič javno obtožen spolnih zlorab in napadov, je bil najprej ob vlogo v nadvse uspešni seriji Hiša iz kart, v kateri je upodabljal lik Franka Underwooda. Od takrat je igralec na Youtubu objavil več videov, v katerih nastopa v duhu tega lika iz serije.

Prav tako v letu 2017 so Spaceyja celo izrezali iz že posnetega filma Ves denar tega sveta Ridleyja Scotta. Tajkuna Jeana Paula Gettyja je nato upodobil Christopher Plummer, vloga pa mu je prinesla oskarjevsko nominacijo.

Sorodna novica Sodnik je anonimnemu tožniku Kevina Spaceyja odredil razkritje identitete

O domnevnem spolnem nadlegovanju je leta 2017 prvi spregovoril anonimi obtoževalec, kar je sprožilo verižno reakcijo in tako se je oglasilo še približno 30 moških in trdilo, da so bili žrtve igralčevega spolnega nadlegovanja in napadov.

Nedavno je sodnik tožniku, znanemu zgolj kot C. D. naložil, da ne more postopka nadaljevati anonimno. Svojo odločitev je utemeljil z besedami, da interes zasebnosti tožnika ne odtehta predpostavke o odprtih sodnih postopkih in posegih v igralčevo obrambo, do katere bi prišlo, če bi lahko nadaljeval anonimno.