Bogati lastnik Dallasa Mark Cuban želi zgraditi močno ekipo okoli Luke Dončića. Foto: AP
Bogati lastnik Dallasa Mark Cuban želi zgraditi močno ekipo okoli Luke Dončića. Foto: AP

Delegacijo sestavljajo lastnik Mark Cuban, glavni trener Jason Kidd, generalni direktor Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley. Kot svetovalec kluba je v Slovenijo priletel tudi legendarni Dirk Nowitzki, ki je bil pred desetimi leti MVP finala, ko so Mavericksi osvojili edini naslov v Ligi NBA. V finalu so ugnali Miami s 4:2 v zmagah.

Obisk je tudi izpolnitev obljube. Cuban je v preteklosti že napovedal obisk v Sloveniji, da bi s tem pokazal spoštovanje državi in glavnemu zvezdniku kluba. Tako smo danes člane vodstva lahko opazili na sprehodu po Ljubljani, v središču mesta so se tudi ohladili z mrzlo pijačo in okrepčali s kosilom.

Pogodbo naj bi podpisali v torek. Začela bo veljati v sezoni 2022/23. Torej takrat, ko se izteče trenutna pogodba.

22-letni Dončić je nesporni vodja Dallasa, v zadnjih dveh letih so se Mavericksi tudi uvrstili v končnico Lige NBA, a so obakrat izpadli v uvodnem krogu proti LA Clippersom (2:4 in 3:4 v zmagah).

V preteklih dveh tednih je Dončić skupaj s soigralci iz slovenske reprezentance nastopal na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je izbrana vrsta zasedla četrto mesto.

Po obisku Dončića bosta Kidd in eden njegovih pomočnikov pot nadaljevala še v Latvijo na obisk k latvijskemu orjaku Kristapsu Porzingisu.