Med glavnima akterjema v Philadelphii ni prave kemije. Foto: EPA
Med glavnima akterjema v Philadelphii ni prave kemije. Foto: EPA

Po poročanju ESPN-a, ki se sklicuje na svoje neimenovane vire, je počilo ob koncu lanske sezone, ko je Philadelphia izpadla po tekmi proti Atlanti, v klubu pa naj bi bili nezadovoljni s slabimi predstavami 25-letnika.

Sorodna novica Simmons ne želi več med Sixerse, prihodnost vidi v Kaliforniji

Že pred časom napovedal odhod
To je bil razlog, da so skušali poiskati ustrezno zamenjavo, a ponudbe so bile izrazito skromne, zato so želeli počakati na novo sezono, ko naj bi si Ben Simmons s svojimi predstavami dvignil tržno vrednost. To je igralca očitno razkačilo, pred nekaj tedni je imel sestanek z vodstvom kluba, kjer je napovedal, da nikoli več ne misli igrati za klub.

Philadelphia je zdaj brez pravih kart pri menjavi, drugi klubi se niso pripravljeni odpovedati skoraj ničemur in le čakajo na razplet tega spora.

V igri je precej denarja
Obe strani veže kar štiriletna pogodba, ki je vredna 147 milijonov dolarjev, samo v prihajajoči sezoni naj bi zaslužil 33 milijonov. Kolektivna pogodba klubu sicer omogoča, da igralca ne plača, če ta ne želi igrati. Po drugi strani pa igralca lahko kaznuje z 227.613 dolarji za vsako izpuščeno tekmo.