Luka Dončić do konca letošnjega leta zelo verjetno ne bo igral. Foto: Reuters
Luka Dončić do konca letošnjega leta zelo verjetno ne bo igral. Foto: Reuters

22-letni Ljubljančan je izpustil že pet tekem zapored, zdaj bo odsoten še najmanj teden dni. V letošnji sezoni ni igral na devetih tekmah Dallasa, tri so njegovi soigralci dobili.

"Ko že misliš, da stvari ne morejo iti na slabše, se vse obrne proti tebi. Pričakovali smo, da se bo Luka Dončić po poškodbi gležnja vrnil na parket v četrtek proti Milwaukeeju, vendar je njegov test na covid-19 v sredo popoldan pokazal pozitiven izid. Tako kot Tim Hardaway Jr., Reggie Bullock, Josh Green, Maxi Kleber in Trey Burke, bo moral Dončić počivati deset dni oziroma, dokler dva testa ne pokažeta negativnega izida," so zapisali pri Dallasu.

"Dobra stvar pri vsem tem je, da bo imel Dončić nekaj več časa za zdravljenje poškodbe gležnja," se v nadaljevanju glasi sporočilo kluba.

Mavericksi imajo ta teden zelo zahteven spored. V četrtek bodo gostili prvake iz Milwaukeeja, v soboto pa jih čaka težko gostovanje v Salt Lake Cityju. To bo zadnja izmed petih božičnih tekem. Tudi prihodnji teden prinaša velike izzive. V ponedeljek bo na sporedu gostovanje v Portlandu, sledita pa še dva obračuna v Sacramentu.

V torek so Mavericksi premagali Minnesoto s 114:102. Manjkali so tudi Kristaps Porzingis, Tim
Hardaway, Reggie Bullock, Willie Cauley-Stein in Josh Green. Na naslednjih tekmah bo kader torej zelo okrnjen.