Navijači Dallasa in slovenski ljubitelji košarke so poparjeni, da se je Luka Dončić poškodoval na zadnji tekmi pred končnico, v katero Mavsi vstopajo s prednostjo domačega parketa. Foto: AP
Navijači Dallasa in slovenski ljubitelji košarke so poparjeni, da se je Luka Dončić poškodoval na zadnji tekmi pred končnico, v katero Mavsi vstopajo s prednostjo domačega parketa. Foto: AP

Klubski vir je ESPN-ovemu novinarju Timu MacMahonu potrdil izvid pregleda z magnetno resonanco, ki ga je Dončić opravil v ponedeljek na tamkajšnji priznani ortopedski bolnišnici Carrell, zatem pa je tudi teksaška franšiza v sporočilu za javnost podala informacije o Lukovi poškodbi. Ob tem je zapisala, da se je zdravljenje začelo, a za zdaj še ni sporočila, kdaj bo lahko 23-letni Ljubljančan zaigral.

Poškodba mečne mišice v NBA-ju pomeni povprečno 16-dnevno odsotnost. Po analitiku poškodb v Ligi NBA Jeffu Stottsu so se igralci najhitreje vrnili že po treh dneh, a povprečna odsotnost traja 17 dni.

Sorodna novica Dončić staknil poškodbo zadnji dan rednega dela, Dallas se bo v končnici srečal z Utahom

Prva tekma v soboto ob 19.00

Neimenovani vir je za ESPN dodal le, da Dallas še ni prekrižal Dončića za igranje na prvi tekmi končnice, ki jo Mavsi doma proti Jazzu igrajo že v soboto opoldne (ob 19.00 po slovenskem času). Najbrž bo slovenski superzvezdnik vse do zadnjega dne uradno opredeljen kot vprašljiv.

Dončić se je poškodoval dve minuti in pol pred iztekom 3. četrtine zadnje, 82., tekme rednega dela proti San Antoniu. Pri poskusu podaje je nerodno pristal, njegov obraz se je v istem hipu spačil od bolečine in prijel se je za levo nogo.

Sorodna novica Dončić v prvi peterki evropskih košarkarjev vseh časov ob boku Gasola, Nowitzkega in Parkerja

Bo trener Kidd razkril kaj več?

Dallas bo v torek dopoldne po krajevnem času opravil prvi trening za končnico in po njem bosta pred medije stopila trener Jason Kidd in eden izmed igralcev. Teksaški mediji upajo, da bo podana ocena Dončićevega stanja in kdaj lahko nanj Mavsi sploh računajo.

16 dni odsotnosti bi pomenilo štiri tekme

Če bi glavni igralec Dallas res manjkal povprečnih 16 dni, bi s tem izpustil predvidoma kar štiri tekme serije z Utahom. Vodstvo tekmovanja sicer še ni razkrilo celotnega sporeda serije.

A glede na končnico, vložek kluba, pričakovanja igralcev in ogromno osebno željo Dončića je večina opazovalcev prepričana, da bo LD77 zelo hitro poskušal z vrnitvijo in igranjem.

V pravkar končanem rednem delu so imeli pri Dallasu eno poškodbo mečne mišice: Francoz Frank Ntilikina je konec novembra izpustil štiri tekme v 12 dneh.

Luka Dončić: V NBA-ju nisem naredil še ničesar